Πεζοπορία

Περπατήστε στο μονοπάτι του ποταμού και αφεθείτε σε μία μαγευτική διαδρομή στη φύση, μέσα στον υγροβιότοπο της Άχλας. Ανάλογα με την εποχή, στη διαδρομή θα συναντήσετε αρωματικά φυτά, γιγαντιαία πλατάνια, σχίνους, φτέρες, λυγαριές, αλλά και αποδημητικά πουλιά, πέρδικες, φασιανούς, λαγούς, χέλια και νεροχελώνες.

Κατάδυση

Η Άνδρος αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Οι όμορφες παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για καταδύσεις. Ανακαλύψτε τον πλούσιο βυθό στη θάλασσα της Άχλας!!!!!!!

Ανάβαση

Ζήστε την εμπειρία μίας περιπετειώδους ανάβασης μέχρι τη Βουρκωτή, το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στο νησί. Κάντε στάσεις για κολύμπι στις βάθρες του ποταμου με τις …πέρδικες, τους λαγούς και τις χελώνες.

Βαρκάδα

Ξεκινήστε με βάρκα από την παραλία της Άχλας για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά του νησιού με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στις Κυκλάδες.

Εκδρομές

Μπορείτε να ξεκινήσετε μονοήμερες εκδρομές και να ανακαλύπτετε κάθε μέρα κάτι καινούριο από την πολύπλευρη Άνδρο. Η κοσμοπολίτικη Χώρα με τα νεοκλασικά αρχοντικά και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Βόρρη με το εντυπωσιακό ναυάγιο, τα Βυζαντινά Μοναστήρια του Αγ. Νικολάου και της Παναχράντου, τα τοξωτά γεφύρια και οι παραδοσιακοί νερόμυλοι στα Διποπόταμα, οι μαγευτικές παραλίες του νησιού, οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα χωριά, είναι μερικά μόνο από τα σημεία του νησιού που αξίζει να επισκεφτείτε.

Παραλίες

Κοντά στη Χώρα οι πιο διάσημες παραλίες είναι το Νειμποριό ( αμμουδερή οργανωμένη, ιδανική για παιδιά ) και το Παραπόρτι με ωραία αμμουδιά. Στα βορειοανατολικά την παράσταση κλέβει η παραλία στα Άχλα ( μεγάλη αμμουδιά, με πρόσβαση από χωματόδρομο ). Μετά το Γαύριο η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι η Χρυσή Άμμος ( με ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά, ξαπλώστρες και beach bar ). Η κεντρική παραλία του Μπατσίου είναι κοσμοπολίτικη και οργανωμένη, με beach bar και θαλάσσια σπορ, ενώ στο Κορθί η κεντρική παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Ο Μύλος είναι ιδανικός για windsurfing, ενώ όλοι θα περάσουν και από τη διάσημη λόγω ονόματος παραλία Της Γριάς το Πήδημα ( αμμουδιά με το χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα ).
Ωραίες παραλίες είναι επίσης η Πλάκα ( στο δρόμο προς Κορθί, με ωραία αμμουδιά και σκιά από δέντρα ), οι Αποθήκες ( απόμερος κολπίσκος με άμμο ), το Κυπρί ( στα βορειοδυτικά, με μεγάλους βράχους στις άκρες της ), ο Χαλκολιμιώνας ( προστατευμένη από τους ανέμους, με άμμο και βότσαλα ), ενώ πλατιά αμμουδιά και ρηχά νερά έχει η παραλία Άγιος Πέτρος.